ŠTA SVE SADRŽI MATEMATIKA ONLINE?

Svaki obrazovni nivo za koji smo pripremili matematiku online sadrži pažljivo pripremane materijale koji su kreirani kako biste na što lakši i zanimljiviji način savladali matematiku. To znači da smo za svaki razred pripremili mnogo toga: od video zadataka, sažetaka lekcija, podsetnika za pismene zadatke, do posebno kreiranih online testova, sve je pripremljeno kako biste brzo i lako savladali i naučili matematiku! O svim aktivnostima na platformi korisnik dobija nedeljni i mesečni izveštaj.

Učenje

VIDEO-LEKCIJE ZA LAKŠE UČENJE

video-lekcijeVideo-lekcije u matematici online dokazaće vam da teorija ne mora da bude dosadna. Naprotiv, može da bude veoma zanimljiva ako se razumljivo objasni na interesantan način prikaže. Tome upravo služe ovi teorijski video-radovi kreirani posebno za svaki obrazovni nivo, kojima ćemo vam približiti primenu matematike u realnim životnim situacijama.

LEKCIJE I ZADACI KAO CRTANI FILM

doodleSvi smo voleli da gledamo crtane filmove kada smo bili mali. E sada, zamislite da vam je kroz takav, crtani video predstavljena neka matematička teorema i objašnjeno vam je kako da rešite određeni zadatak! Ova kratka video forma, koja se zove doodle video, približiće vam lekcije i zadatke na zanimljiv i potpuno nov način! Doodle video pomoći će vam da lakše razumete i savladate gradivo za svoj razred i pri tom se dobro zabavite, kao kada ste bili baš mali!

PRIPREMA ZA MALU MATURU

mala matura priprema Polaganje testova za malu maturu je sve bliže, a matematika je, kao i uvek, najveći problem. Uz naš sistem video-lekcija priprema za malu maturu iz matematike biće i zanimljiva i sa lakoćom ćeš ostvariti odlične rezultate i upisati željenu srednju školu. Profesori OKmatematike pripremili su za tebe video-snimke postupnog rešavanja svakog zadatka i stoje ti na raspolaganju preko sistema poruka.  Čeka te i veliki broj testova sa kojima će tvoja priprema za malu maturu iz matematike biti mnogo jednostavnija.

PRIPREMA ZA POPRAVNI IZ MATEMATIKE

Priprema za popravni

Prilagođen izbor gradiva i efikasan sistem nastave osiguraće ti da lako dođeš do pozitivne ocene. Priprema za popravni ispit iz matematike uz OKmatematiku postaje mnogo lakša. Za samo tri nedelje osiguraj pozitivnu ocenu i bezbrižno dočekaj polaganje.

Uveri se u to kako matematika postaje razumljiva kada ti je objašnjena baš onako kako je tebi potrebno, kroz specijalni program za polaganje popravnog ispita.

PRESLIŠAVANJE POMOĆU REZIMEA

sazeci-lekcijaKoliko ste puta pomislili da bi vam baš dobro došlo da vam je neko iz svake lekcije na kraju izvukao najvažnije? Upravo to postoji u svakom kursu – na kraju lekcija su sažeci koji će vam pomoći da rezimirate sve što ste naučili, preslišate se i podsetite na brzinu kad god vam je to potrebno. Kratko, sažeto i jasno.

PRIPREMA ZA PISMENE ZADATKE

podsetnik-za-pismene-zPred svaki pismeni zadatak možete se pripremiti i proveriti svoje znanje pomoću veoma jednostavnih i korisnih podsetnika u kojima su izvučene i ukratko predstavljene najvažnije stavke iz oblasti i gradiva koje će se naći na pismenom. Takođe, u svakom podsetniku nalaze se i zadaci pomoću kojić ćete provežbati ono što ste naučili i na najbolji način se pripremiti za predstojeći test.

PODRŠKA NASTAVNIKA

podrska-nastavnikaKroz svaki deo nastave matematike, online časove, testove napredovanja i konsultacije imaćete pomoć i podršku profesora. Oni će vas uputiti, odgovoriti na vaša pitanja, rešiti vaše dileme i pomoći vam da lakše savladate gradivo, a sve to u veoma kratkom roku.

VEŽBANJE POMOĆU ZANIMLJIVIH VIDEA

VEzBANJE-POMOcU-ZANIMLJIVIH-VIDEA-crvenoZadaci prilagođeni gradivu i programu matematike objašnjeni u vam kroz zanimljive video radove na način da razumete kako se primenjuju matematička pravila i teoreme. Na ovaj zabavan način ćete najbolje savladati, provežbati i utvrditi gradivo koje savlađujete tokom učenja.

ČASOVI UŽIVO+SNIMAK SVAKOG ČASA

casoviuzivo-plavoPutem platforme matematike online možete da pohađate online časove sa profesorom uživo! Na ovoj platformi možete raditi uživo sa profesorom na svom znanju iz geometrije, razlomaka ili jednačina, a sve će biti lakše jer ćete imati snimak svakog časa. Časovi na matematici online osmišljeni su tako da što lakše komunicirate sa profesorom i usvajate nova znanja iz ovog predmeta.

Dodatak: Khan video lekcije

khan-videoPored lekcija, zadataka i videa, kao dodatni izvor informacija očekuju i interesantne Khan Academy video lekcije. Namenjene su učenicima koji žele da saznaju nešto više i čuju po koju zanimljivost iz oblasti koju prelaze. Khan će vas pomoću primera iz prakse, zagonetki i šala provesti kroz zanimljivi svet matematike, koju ćete učiti i upijati, a da toga niste ni svesni. Uživajte!


PROVERE ZNANJA I NAPREDOVANJA

PROVERA VAŠEG PREDZNANJA

testovi-predznanjaDa biste znali odakle da počnete, šta su vam najslabije tačke i u čemu ste dobri u matematici, potrebno je da procenite znanje sa kojim dolazite na matematiku online i počinjete sa učenjem u određenoj oblasti.

TESTIRANJE VAŠEG NAPREDOVANJA

testovi-napredovanjaNema bolje provere znanja od testa! Samo tako znamo koliko smo dobro naučili gradivo. Tokom testa možete se konsultovati sa profesorom i raditi isti test više puta. Samo na taj način možete realno pratiti koliko napredujete u matematici!

TESTIRANJE ZNANJA IZ CELE OBLASTI

testovi-po-oblastiKada proradite određenu oblast, očekuje vas online test kojim ćete proveriti svoje celokupno znanje iz cele te oblasti. Ovaj test možete raditi samo jednom. Kada završite test, odmah ćete videti koji rezultat ste ostvarili.

INTERAKTIVNI ZADACI

interaktivni-zadaci-u-testovimaRešavajte zadatke i igrajte se! U testovima ćete naći zadatke zanimljive, interaktivne zadatke u kojima, na primer, možete sami da povećavate ili smanjujete visinu kupe, poluprečnik njene osnove ili brzinu kojom se rotira pravougli trougao koji je formira. I da pomoću toga možete lakše da shvatite sve elemente koji čine jednu kupu i izračunate njihove površine. Isto tako, možete da zarotirate pravougaonik i napravite valjak ili da vidite kakve sve oblike može da kreira animirani trapez.

IZVEŠTAJI O AKTIVNOSTIMA

testovi-po-oblastiO svim aktivnostima na platformi korisnik dobija nedeljni i mesečni izveštaj. Na ovaj način, roditelji će znati kako napreduje učenje matematike njihovog deteta, dok će školarci kroz testove napredovanja moći da provere kako su savladali pređeno gradivo.


KOMUNIKACIJE

DIREKTNA KOMUNIKACIJA PORUKAMA

porukeU svakom trenutku možete poslati poruku nastavniku o bilo čemu što vas zanima i dobićete odgovor u roku od 24 časa. Postavite pitanje, zatražite pomoć, konsultujte se ili jednostavno porazgovarajte o temi iz matematike koja vas interesuje. Na taj način znanje vam je uvek na dohvat ruke.

ONLINE ĆASKANJE S PROFESORIMA

online-caskanje-sa-profesorima-zelenoOvaj način komunikacije omogućava  direktnu komunikaciju o svim nedoumicama. Možete prodiskutovati o svemu što vam nije jasno. Možete postavljati pitanja i odmah dobiti odgovor, kao da ste u učionici.

TEHNIČKA PODRŠKA

tehnickaZahvaljujući stručnom osoblju iz tehničke podrške, bilo kakav problem u vezi sa pohađanjem nastave ili sa komunikacijom sa profesorima biće rešen u najkraćem roku.

Hitna pomoć u rešavanju zadatka

hitna-pomocUkoliko ste zapeli i ne možete da rešite zadatak iz matematike, a zaista je hitno – sutra vas očekuje važan pismeni ili morate da predate domaći, iskoristite uslugu Hitna pomoć. Obratite se dežurnom profesoru matematike online i on će vam pomoći u rešavanju. Slikajte i pošaljite zadatak i u roku od 60 minuta dobićete rešenje!

Šta bi trebalo da uradim?

Potrebno je samo da se prijavite i uskoro će vas pozvati neko od savetnika za nastavu OKmatematike i pomoći da pronađete način i stil učenja matematike koji baš vama najviše odgovara. Za nekoga je to učenje online sa profesorom, nekome je potrebna samo mala, instant pomoć, drugima konstantna podrška, dok mnogi imaju najbolje rezultate uz zanimljive online lekcije koje mogu da pregledaju kada god žele, sa svog lap topa ili tableta.

Ukoliko se ispostavi da je online škola matematike najbolji izbor i za vas, dobićete e-mail sa pristupnim podacima za vaš lični nalog na platformi za učenje na daljinu. Istog dana na platformi vas očekuju interaktivne video lekcije, testovi i sve iznad navedeno, baš za vaš izabrani razred. Takođe, nastavnici su vam odmah na raspolaganju za sva pitanja. Otkrijte kako matematika može biti laka i zanimljiva.