OKzadatak

Brojevizadatak1

Sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje. Za vas smo spremili mozgalicu koja je zbunila i najveće genijalce

Znamo da ti, dok traje raspust, računanje nije ni na kraj pameti. Ipak, mislimo da su poslednji dani avgusta i više nego dobar povod za zagrevanje pred početak škole.

0 comments
ok-tabla1

Na internetu smo pronašli jednu mozgalicu za koju kažu da je najteža. Da vidimo kako ćete se vi snaći: (+ REŠENJE)

Sigurno si do sada naleteo na neku od mnogobrojnih mozgalica koje kruže internetom. Koliko njih ti je zadavalo glavobolju, a koliko si uspeo da ih rešiš?

0 comments
zadatak ok

Letnje mozganje: Pomozi mami da rasporedi decu u hotelske sobe, a da se niko ne naljuti

Iako se početak školske godine približio, verovatno o matematici još uvek ne razmišljaš, jer pokušavaš da što bezbrižnije provedeš ostatak raspusta. Ali hajde malo da se zabavimo i da pomognemo jednoj mami koja je na odmor povela šestoro dece da ih na pravi način rasporedi u hotelske sobe.

0 comments
30 (4)

Pomozi trojici nestrpljivih drugara da saznaju koliko ih omiljenih čokoladica čeka u kutiji

Ne postoji osoba koja ne voli da jede čokoladu. Pouzdano mogu da kažem da niko od vas ne može da se zaustavi samo na jednoj kocki čokolade.

0 comments
yet-another-flower-

Uposli svoje moždane vijuge: Koliko je potrebno lokvanju da prekrije pola jezera?

Leto je i visoke temperature ti ne dozvoljavaju da radiš naporne poslove, a kako je letnji raspust uveliko u toku, učenje ti verovatno i nije na pameti.

0 comments
Zadatak1

Proveri svoju matematičku spremnost. Koliko ti je vremena potrebno da rešiš ovaj zadatak?

I ove nedelje smo za tebe spremili jedan zanimljiv matematički zadatak. Znamo da je letnji raspust odavno počeo, ali potrebno je da svoje sive ćelije održavaš u mentalnoj kondiciji.

0 comments
+ (2)

Koliko je Dimitrije platio buket ruža, ljiljana i karanfila kojim je obradovao svoju simpatiju?

Kad se zaljubiš, onda samo o toj osobi razmišljaš. Tako je i Dimitrije skroz izgubio glavu za jednom devojčicom iz njegove zgrade. Svakog dana je jedva čekao vreme za igru ne bi li je video.

0 comments
Untitled design (1)

Ovaj zadatak je malim maturantima zadao najviše glavobolje (+ REŠENJE)

Osmaci su juče rešavali test iz matematike, drugi u nizu testova za polaganje male mature. Nakon što su im se slegli utisci, većina njih nam je potvrdila jedno – test iz matematike je bio mnogo teži od testa iz srpskog jezika.

0 comments
= (2)

Pomozite Marku da reši svoju matematičku nedoumicu i za druga odabere idealan poklon

Markov najbolji drugar Stefan pozvao ga je na rođendan, ali je Marko imao nedoumicu šta da mu kupi. Da li je za Stefana pravi izbor fudbalska lopta, omiljena kompjuterska igrica ili pak serijal knjiga po kojima je snimljena popularna serija Igra prestola?

0 comments
oktask

Hamburgeri, krompirići, sokovi: Koliko dinara je Milošu ispao račun u fast foodu?

Nema deteta koje ne voli da jede pomfrit i uživa u ukusnim hamburgerima. Nama je već krenula voda na usta dok smo smišljali ovaj zadatak. Probaj da ga rešiš odmah.

0 comments