OKzadatak

zadatak iz matematike online

Kada se umešaju rodbinski odnosi, nastaje haos. Ko je kome ko i koliko osoba ima?

Da li si i ti, kad si bio mali, pokušavao da što pre savladaš termine predaka i do nekoliko kolena unazad? Ako si i savladao, verovatno ti je išlo jako sporo, a ukoliko nisi, oraspoložićemo te kad ti kažemo da nisi jedini. Ni mnogi stariji od tebe ne razumeju baš šta dođe brat od tetke njihove bake njihovom detetu! 😀

0 comments
online matematika zadatak

Ovo je zadatak koji je u poslednjih nekoliko dana izazvao najviše polemike na internetu

Neretko se dešava da se na internetu pojavi zadatak koji za kratko vreme podigne prašinu. Tako je bilo i pre nekoliko dana, kada smo naišli na polemiku o ovom zadatku. Baš kao što obično bude kada su u pitanju ovakve mozgalice, svi su pohrlili da daju tačan odgovor, međutim, nisu mogli da se usaglase oko rešenja. Ako do sada nisi …

0 comments
OKzadatak

Pomozi Nikoli da obiđe što više znamenitosti u Barseloni

Kada odeš u stranu zemlju, prirodno je da želiš da obiđeš što više stvari, ali nekada ne ide baš sve po planu. Tako je bilo i Nikoli.

0 comments
Zadatak iz matematike

Zadatak je veoma interesantan, ali da li ćete moći brzo da ga rešite?

Logički zadaci su uvek dobar pokazatelj spremnosti tvojih sivih ćelija. Međutim, ovaj zadatak je i odrasle naterao da se zamisle. Želiš da čuješ o čemu je reč?

0 comments
OKmatematika mozgalica

Ne može svako da dođe do pravog odgovora. Da li si ti jedan od retkih?

Možda će ti izgledati kao misterija, ali zapravo je moguće. Oživeli smo jednu staru logičku zagonetku. Koncentriši se dobro, jer su se mnogi zbunili.

0 comments
zlatnici i srebrnjaci

Zlatnici ili srebrnjaci – pomoću koje taktike ćeš izabrati pravi kovčeg s blagom?

Sigurno si se nekada pitao kako su gusari pravili strategiju i uspešno pljačkali svoje neprijatelje? A ako i nisi, kladimo se da te zanima da li su piratski napadi na otvorenom moru i danas tako opasni kao što su bili ranije ili ipak ta tradicija polako bledi.

0 comments
OKzadatak jednakost

Da bi rešio ovu matematičku jednačinu, ne moraš da budeš genije! Podeli rešenje sa nama

Koliko puta si na internetu naišao na slične zadatke koji su te pošteno namučili dok ih nisi rešio? A za većinu njih si na prvi pogled pomislio kako su lagani i kako ćeš ih očas posla rešiti.

0 comments
Brojevizadatak1

Sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje. Za vas smo spremili mozgalicu koja je zbunila i najveće genijalce

Znamo da ti, dok traje raspust, računanje nije ni na kraj pameti. Ipak, mislimo da su poslednji dani avgusta i više nego dobar povod za zagrevanje pred početak škole.

0 comments
ok-tabla1

Na internetu smo pronašli jednu mozgalicu za koju kažu da je najteža. Da vidimo kako ćete se vi snaći: (+ REŠENJE)

Sigurno si do sada naleteo na neku od mnogobrojnih mozgalica koje kruže internetom. Koliko njih ti je zadavalo glavobolju, a koliko si uspeo da ih rešiš?

0 comments
zadatak ok

Letnje mozganje: Pomozi mami da rasporedi decu u hotelske sobe, a da se niko ne naljuti

Iako se početak školske godine približio, verovatno o matematici još uvek ne razmišljaš, jer pokušavaš da što bezbrižnije provedeš ostatak raspusta. Ali hajde malo da se zabavimo i da pomognemo jednoj mami koja je na odmor povela šestoro dece da ih na pravi način rasporedi u hotelske sobe.

0 comments