OKvesti

mata takmičenje1

Novi uspeh matematičara: Četiri medalje za Srbiju na Olimpijadi u Teheranu

Četiri bronzane medalje osvojili su mladi matematičari iz Srbije na 29. Međunarodnoj olimpijadi iz informatike koja je prošle nedelje održana u Teheranu.

0 comments
Ok-matematika2

Matematički rekord: Otkriven najveći prost broj koji ima više od 22 miliona cifara

Matematičar sa Central Missouri Univerziteta Curtis Cooper otkrio je novi prost broj koji ima rekordnih više od 22 miliona cifara.

0 comments
test1

Matematičari iz Srbije osvojili šest medalja u Brazilu

Matematička ekipa Srbije osvojila je četiri srebrne i dve bronzane medalje na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu, saopštilo je jutros Društvo matematičara Srbije.

0 comments
onlinečas

„Premotaj” profesora koliko god puta želiš uz OKmatematiku. Primamljivo?

Koliko puta si poželeo da možeš da zaustaviš vreme na času u školi kako bi stigao da prepišeš sve sa table? Znamo da ti je teško da pozajmljuješ sveske od drugara i prepisuješ svakog dana posle škole, i da bi radije da to vreme kvalitetno iskoristiš?

0 comments

Šest medalja za srpske matematičare u Ohridu

Na 34. Balkanskoj matematičkoj Olimpijadi, koja je održana od 2. do 7. maja u Ohridu, tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je šest medalja.

0 comments

„Maj mesec matematike” od 10. do 31. maja

Manifestacija „Maj mesec matematike” šesti put će se održati od 10. do 31. maja 2017. godine u Beogradu pod sloganom „Matematika, moja šansa”.

0 comments

Nove medalje za mlade naučnike iz Srbije

Učenici srednjih škola iz Beograda koji su učestvovali na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika osvojili su šest medalja, među kojima i jednu bronzanu iz matematike.

0 comments
medalje

Četiri medalje za matematičarke iz Srbije

Nа Evropskoj mаtemаtičkoj olimpijаdi zа devojke u Švаjcаrskoj, mаtemаtičkа ekipа iz Srbije osvojila je četiri medalje – jednu zlаtnu, dve srebrne i jednu bronzаnu medаlju, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

0 comments
Broj Pi

Matematičari širom sveta danas slave Međunarodni dan broja Pi

Od 2009. godine se zvanično svakog 14. marta u zemljama širom sveta obeležava Međunarodni dan broja Pi (π), odlukom Predstavničkog doma SAD.

0 comments
Svetski dan matematike

OKmatematičari, čestitamo vam Svetski dan matematike!

Svake godine se prve srede u martu širom planete obeležava Svetski dan matematike.

0 comments