OKvesti

Šest medalja za srpske matematičare u Ohridu

Na 34. Balkanskoj matematičkoj Olimpijadi, koja je održana od 2. do 7. maja u Ohridu, tim srednjoškolaca iz Srbije osvojio je šest medalja.

0 comments

„Maj mesec matematike” od 10. do 31. maja

Manifestacija „Maj mesec matematike” šesti put će se održati od 10. do 31. maja 2017. godine u Beogradu pod sloganom „Matematika, moja šansa”.

0 comments

Nove medalje za mlade naučnike iz Srbije

Učenici srednjih škola iz Beograda koji su učestvovali na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika osvojili su šest medalja, među kojima i jednu bronzanu iz matematike.

0 comments
medalje

Četiri medalje za matematičarke iz Srbije

Nа Evropskoj mаtemаtičkoj olimpijаdi zа devojke u Švаjcаrskoj, mаtemаtičkа ekipа iz Srbije osvojila je četiri medalje – jednu zlаtnu, dve srebrne i jednu bronzаnu medаlju, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

0 comments
Broj Pi

Matematičari širom sveta danas slave Međunarodni dan broja Pi

Od 2009. godine se zvanično svakog 14. marta u zemljama širom sveta obeležava Međunarodni dan broja Pi (π), odlukom Predstavničkog doma SAD.

0 comments
Svetski dan matematike

OKmatematičari, čestitamo vam Svetski dan matematike!

Svake godine se prve srede u martu širom planete obeležava Svetski dan matematike.

0 comments
Medalje

Naši matematičari osvojili 6 medalja u Kazahstanu

Sedmoro učenika iz Srbije vraća se s Međunarodne olimpijade u Kazahstanu na kojoj su osvojili šest medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane

0 comments
medalje

Srpski matematičari prvi na „Matematičkom višeboju” u Moskvi

Godina se polako bliži kraju, a naši zlatni matematičari će imati pune ruke posla da prebroje sve ovogodišnje osvojene nagrade i odličja sa raznih evropskih i svetskih takmičenja. A od početka godine osvojili su više od 20 medalja!

0 comments