OKvesti

matematika, problem, rešenje

Matematičar rešio problem koji je 160 godina izluđivao njegove kolege

Jedan od najistaknutijih britanskih matematičara Majkl Atija tvrdi da je pronašao dokaz za Rimanovu hipotezu – jedan od šest matematičkih problema za čije je rešenje predviđena nagrada od milion dolara, a koji je skoro 160 godina izluđivao njegove kolege.

0 comments
matematike

Srbija osvojila šest medalja na olimpijadi iz matematike

Na 59. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Rumuniji tim Srbije osvojio je šest medalja – dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane, saopštila je Matematička gimnazija. Zlato su osvojili Aleksa Milojević i Pavle Martinović, srebro Igor Medevedev i Jelena Ivančić, a bronzu Jovan Toromanović i Nikola Pavlović.

0 comments
Matematička olimpijada

Na naučnoj olimpijadi učenici iz Srbije osvojili 5 medalja

Učenici iz Srbije osvojili su pet bronzanih medalja na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, koja je održana u Holandiji.

0 comments
OKmatematika se uči i u Savremenoj gimnaziji i ITHS-u

I učenici Savremene gimnazije i ITHS-a uče uz OKmatematiku

OKmatematika nudi različite usluge pojedincima kojima je potrebna pomoć da što bolje razumeju matematiku, ali i učenicima srednjih škola kako bi znanje koje stiču na časovima što više unapredili i usavršili.

0 comments
OKmat dodela

Nagrađeni najkreativniji odgovori na pitanje „Šta je problem sa matematikom”

OKmatematika podelila 3 besplatna kursa online matematike Na #How2PR panel-diskusiji o novim tehnologijama u obrazovanju, održanoj 12. oktobra u prostorijama Savremene gimnazije, tri učenika sa najkreativnijim odgovorom na pitanje „Šta je problem s matematikom?” dobila su besplatne kurseve online matematike koje je za njih pripremila OKmatematika.

0 comments
ok_mat_akc-za-fb_BLOG

Postani urednik na jedan dan!

Voliš da pišeš? Često provodiš vreme surfujući internetom? Onda će ti se dopasti akcija koju smo spremili za tebe. OKmatematika je odlučila da obraduje svoje verne pratioce i ponudi im mesto urednika na jedan dan. Evo o čemu je reč.

0 comments
ok mat akcija

Evo kako da obezbedite detetu dobru ocenu iz matematike

Roditelji za svoju decu žele samo najbolje, pa se svim snagama trude da ih što više podstaknu i pomognu im kako bi došla do boljih ocena tokom obrazovanja. Međutim, školski uspeh počinje kod kuće, pokazuju brojna istraživanja.

0 comments
mata takmičenje1

Novi uspeh matematičara: Četiri medalje za Srbiju na Olimpijadi u Teheranu

Četiri bronzane medalje osvojili su mladi matematičari iz Srbije na 29. Međunarodnoj olimpijadi iz informatike koja je prošle nedelje održana u Teheranu.

0 comments
Ok-matematika2

Matematički rekord: Otkriven najveći prost broj koji ima više od 22 miliona cifara

Matematičar sa Central Missouri Univerziteta Curtis Cooper otkrio je novi prost broj koji ima rekordnih više od 22 miliona cifara.

0 comments
test1

Matematičari iz Srbije osvojili šest medalja u Brazilu

Matematička ekipa Srbije osvojila je četiri srebrne i dve bronzane medalje na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu, saopštilo je jutros Društvo matematičara Srbije.

0 comments