oktask

Hamburgeri, krompirići, sokovi: Koliko dinara je Milošu ispao račun u fast foodu?

Nema deteta koje ne voli da jede pomfrit i uživa u ukusnim hamburgerima. Nama je već krenula voda na usta dok smo smišljali ovaj zadatak. Probaj da ga rešiš odmah.

Petar, Dimitrije, Marko i Miloš su odlučili da iz obližnje prodavnice brze hrane naruče nešto za jelo i piće. Petar nije bio gladan, pa je uzeo 3 soka, i njegov račun je bio 150 dinara. Dimitrije je odlučio da naruči 2 hamburgera i sok, a sve to je platio 250 dinara. Dok je Marko, kao najveći ljubitelj krompirića, rekao da mu naprave 2 porcije pomfrita, ali uz to i jedan hamburger. On nije prošao najskuplje kao Dimitrije, jer je platio 220 dinara. Miloš je hteo da proba sve, pa je njegova porudžbina sadržala po jedan pomfrit, hamburger i sok.

Pitanje glasi: Koliko je novca potrebno Milošu da bi platio svoj deo?

Bonus pitanje: Šta bi ti sve naručio i koliko bi iznosio tvoj račun?

 

oktask

REŠENJE:

Vežbaj moždane vijuge uz OKzadatke

Na OKmatematici možeš da pronađeš mnoge interesantne sadržaje koji će ti pomoći da ti vreme dok vežbaš matematiku, brzo prolazi, a u posebnoj rubrici OKzadatak možeš proveriti svoje znanje iz matematike.

I ne samo to, za svaku poteškoću tu su profesori koji savremenim metodama stižu u prvu pomoć. Osim što ćeš uvek moći da im se obratiš, imaćeš i snimljen svaki čas koji je održan, tako da ćeš moći da se podsetiš svega.

Vežbaj uz OKmatematiku!